Opening TT Expositie

Gepubliceerd: 2 juni 2016 02:17

In het VVV kantoor aan de Marktstraat in Assen werd woensdagavond de traditionele TT Expositie geopend. Het is een voorbode geworden van wat het TT Museum moet gaan worden, vol met historisch TT-materiaal. 

opening-tt-museum2opening-tt-museum1

 

opening-tt-museum3

 

 

 2016 © Robbert Willemsen

Mr TT Jaap Timmer was dan ook komen opdraven tijdens de opening. Hij hield een, voor zijn doen, korte speech en natuurlijk stond daarin het TT Museum centraal. Ja, ook hij had gelezen over de plannen met het Wapen van Drenthe op de kop van de Vaart, dat is gekocht door nog onbekende kopers. Onder meer het TT Museum zou daar een plekje moeten krijgen, aldus de berichten.

Timmer vond dat nog wat prematuur. Dat Museum gaat er komen, maar waar… “Ik las het Wapen van Drenthe, maar ook het TT-circuit is in beeld. We zijn er nog niet uit. Nee, we gaan het niet op twee locaties doen, het TT Museum komt op één plek.”

Ook aanwezig was de talentvolle Asser coureur Dion Otten en het zijspanduo Kees Endeveld (Grolloo) en zijn bakkenist Jeroen Remmé, die via enkele sprints met hun machines de Marktstraat hier en daar van rubber voorzagen.

Ambassadeur

Jaap Timmer kwam in gesprek met Dion Otten. Hij hoorde dat de jonge coureur naar de mondiale racetop wil. Via de stichting Dion #66 Otten – het nummer waar de Assenaar mee rijdt – wordt onder meer een financiële basis onder deze ambitie gelegd. En dan moet je net bij Jaap Timmer zijn. Racesport, Asser talent, ambitie. Dat klinkt als muziek in zijn oren. En dus besloot Mr. TT zich spontaan als ambassadeur aan Team Otten te verbinden.

Wie dezer dagen in de buurt is van het VVV kantoor en interesse heeft in historische motoren, moet zeker eens binnen kijken. Daar staan een Morbidelle MBA, een Norton en een klassieke BMX zijspan. Zonder kap over de motor, de coureur hangt daar tijdens de race gewoon boven. De zijspan wordt aangedreven door een ketting en dit exemplaar is de enige in Nederland die nog rijdt. En hard, met een top van meer dan 200 kilometer per uur…