Nieuws

Asser coureur Dion Otten rijdt volgend seizoen voor Kawasaki

Assen – Het is toch nog gelukt! De Asser coureur Dion Otten (15) rijdt volgend seizoen voor Kawasaki, waar hij gaat uitkomen in de World Supersport 300. In die klasse rijdt ook zijn nieuwe teammaat Scott Deroue.

Dions vader en manager Edwin Otten slaakte op 22 november nog een noodkreet. Er lag een droomcontract klaar voor Dion, maar Team Otten kreeg het budget niet rond en de deadline voor een ‘go or no go’ naderde met rasse schreden.

Een nieuw seizoen in de IDM Supersport 300 – waarin Dion Otten in zijn debuutjaar tweede werd én de beste Nederlandse rijder – zag Team Otten niet zitten, omdat dat niets meer zou toevoegen aan de ontwikkeling van de jonge Assenaar.

Op die manier, zo gaf Edwin Otten aan, zou de motorsportcarrière van zijn zoon waarschijnlijk nu al ten einde zijn.

Vervolgens kwam de zaak echter in een stroomversnelling. Otten zat na de berichtgeving alsnog met diverse potentiële geldschieters om tafel, waarna het budget toch nog op tijd sluitend kon worden gemaakt.

Zondag werd het contract getekend tijden de Kawasaki News Show in Soest. En het zal niemand verbazen dat Team Otten daar ongelooflijk blij mee was.