Otten Infra hoofdsponsor Dion Otten in NEC Moto3

Henri Otten, Renate Otten van Otten Infra Wapse en Dion Otten | Foto© Van der Tuuk fotografie

Vrijdagavond presenteerde Dion #66 Otten Racing in het TT Instituut de plannen voor komend seizoen tijdens de jaarlijkse sponsoravond. Daarbij werd Otten Infra uit Wapse als nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd van de talentvolle 14-jarige Assenaar.

Al doet de naam vermoeden dat het familie is, dit is niet het geval. Het is dus Otten sponsort Otten, een toch wel bijzondere combinatie en prachtig uithangbord!

Door het wegvallen van de door Ten Kate gerunde Moriwaki 250 Junior Cup stond het team voor een behoorlijk uitdaging, zowel organisatorisch als qua budget. Met het aantrekken van Otten Infra als nieuwe hoofdsponsor is het rijden in het NEC Moto3 kampioenschap mogelijk geworden.

Dion Otten: “Ik ben heel blij en trots met Otten Infra als mijn hoofdsponsor, en dat de naam hetzelfde is is natuurlijk helemaal geweldig! Samen met mijn andere sponsoren maken zij het mogelijk dat ik kan racen op dit niveau”.

Henri Otten van Otten Infra vult aan: “Wat is er nu mooier om een jong Drents talent te ondersteunen. Straks weer een Drent aan de start van de TT, dat willen we toch allemaal!”

NOC NSF status
Inmiddels is Dion Otten tevens opgenomen in de wegrace selectie van de KNMV en maakt onderdeel uit van de KNMV Academy. De Academy is een support programma voor jonge talentvolle sporters wat is opgebouwd uit een fysiek, educatief en competitie blok onder leiding van bondscoach Barry Veneman. Ook worden de buitenlandse stages en trainingen gefaciliteert en is tijdens de wedstrijden door geheel Europa coaching en begeleiding aanwezig. Dion Otten heeft hiervoor een NOC NSF status gekregen.

Start seizoen
16 maart starten de eerste trainingen van het seizoen voor Otten in Valencia en Cartagena, Spanje. 1 april staat een KNMV training gepland op het TT Circuit in Assen waarna nog een trainingsweek volgt op het circuit van Misano in Italie. Eerste wedstrijd van het seizoen is tijdens de World Superbikes van 28 tot 30 april op het TT Circuit van Assen.