Team Asser motorcoureur Dion Otten stippelt financieel en sportief weg uit naar de mondiale top

assercourant.nl ● , ● info@assercourant.nl

Gepubliceerd: 26 februari 2016 19:00 MOTORSPORT – Het team rond motorcoureur Dion Otten (13) uit Assen heeft een weg uitgestippeld, die uiteindelijk moet leiden tot de internationale top. In de motorsport gaat het sportieve echter hand in hand met (veel) geld. Sponsors werven is minstens zo belangrijk als de prestaties op het circuit. Er wordt dan ook gewerkt aan een stevige sponsorpoule.

sponsors

Dion Otten en zijn hoofdsponsors: op naar de top. ● 2016 © Team Dion Otten

 

Een van de initiatiefnemers is Pieter Barels, eigenaar van B&B Bestrating in Assen. Barels is tevens hoofdsponsor van Dion en wil via een stichting zoveel mogelijk geldschieters bijeen krijgen om de jonge coureur te ondersteunen. Tevens is de doelstelling van de stichting om in de toekomst meer en breder Asser topsporttalent de ondersteunen. Daarnaast is er nog de ‘Club van #66’ (het racenummer van Dion), waar leden Dion voor 50 euro per seizoen kunnen bijstaan.

Barels: “Sponsors kunnen pakketten kiezen: diamant, goud, zilver en brons. Al na gelang het bedrag dat zij in het team steken, krijgen ze onder meer exposure op de machines en het pak van Dion om zo hun bedrijf optimaal te promoten. We hebben al zo’n 15, 20 sponsors, maar er kunnen altijd meer bij. Hoe groter het budget, des te beter we die weg in kunnen slaan om Dion op een zo hoog mogelijk niveau te laten racen.”

Gamma Racing Day

De Club van #66 krijgt onder meer een vermelding op de website, is welkom in de paddock tijdens de Gamma Racing Day dit jaar, inclusief vijf gratis consumpties. Barels: “En het is een perfecte gelegenheid om te netwerken. Kijk, we zien sponsors van Dion als familie. Steunen zij Dion, steunen wij elkaar. Zo werkt dat.”

Het geld, zo zeggen Barels en Edwin Otten, vader en steun en toeverlaat van Dion, is hard nodig om een droom te verwezenlijken. Barels: “We willen Dion in de race-top krijgen. Dat heeft hij in zich en Assen verdient als motorstad een goede, aansprekende coureur in het internationale veld. Als je ziet wat Egbert Streuer losmaakte in Assen, en zijn zoon Bennie nu… Het zou toch prachtig zijn als deze stad met Dion weer zo’n raceheld in huis zou hebben?”

Aan de begeleiding ligt het in elk geval niet. Dion wordt regelmatig onder handen genomen door trainer Jan Postema uit Assen van de gelijknamige sport- en motocross-school JPMX. Een man die zich in het verleden nationaal en internationaal heeft bewezen als motorcrosser en als geen ander weet hoe een talentvolle coureur fysiek en mentaal gekneed moet worden. Ook wordt Dion met raad en daad bijgestaan door topcoureur en British Superbike Moto3-kampioen Scott Deroue. Coaching van Deroue is voor Dion een zeer waardevolle aanvulling. Tevens vertrekt de jonge coureur volgende week naar Spanje voor een voorjaarstraining, om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Red Bull Rookies

De ‘Weg naar Succes’ moet leiden langs het Molenaar NSF100 Championship – waar Dion vorig jaar met een zeer verdienstelijke zesde eindplek zijn debuut maakte – de Moriwaki Cup, de Red Bull Rookies, en uiteindelijk de Grand Prix. Edwin Otten: “Aan het trainingsmateriaal zal het niet liggen, naast de NSF 100 gaat Dion trainen op de Moriwaki 250 en hij heeft een Supermotard tot zijn beschikking.”

Dion zelf dan. Want alles mooi en aardig, uiteindelijk moet hij het laten zien. Hij heeft, zo zegt Dion zelf, een leerzaam debuut achter de rug in het Molenaar NSF100 Championship. Hij ging in de eerste helft van het seizoen een paar keer hard onderuit. “Ik wilde te graag. Zag ik coureurs voor me rijden, dan móest ik daar naartoe en nam ik wel eens teveel risico. In de tweede helft heb ik meer ‘met het hoofd’ geracet. Ik moest leren, dat als je net onder het podium terecht komt, dat als debutant op dit niveau een goed resultaat is. En uiteindelijk zesde worden in je eerste jaar is gewoon een prima resultaat.”

Voorwaarts

Maar komend seizoen wil hij weer een stap voorwaarts maken. Dus traint hij hard. Niet alleen op de motor, maar ook in het krachthonk. Bovendien heeft hij met Postema een trainer, die boven alles een professionele instelling en ijzeren discipline eist van zijn pupillen. Dion: “Jan kan hard zijn, maar hij is rechtvaardig. Bovendien weet ik waar hij met me naartoe wil. De top. Dan heb je de bagage die Jan je meegeeft zeker nodig.”

Op de Moriwaki 250 moet Dion dit seizoen wennen aan hogere snelheden. Snelheden, die de Assenaar wellicht al kan voelen tijdens de British Superbikes dit seizoen. Edwin: “We hebben in overleg met bondscoach Barry Veneman een wild card aangevraagd voor de races op het TT-circuit. Dan kan Dion alvast ruiken aan het grote werk. En wat is er nou mooier dan op topniveau te racen voor volle tribunes in Assen?”

Barels, lachend: “En het zou voor Dion natuurlijk een heel mooi visitekaartje zijn richting sponsors.”

ThinClientspecialist nieuwe hoofdsponsor

Marc Terveer, eigenaar van ThinClientspecialist  vindt het geweldig dat de fanatieke en getalenteerde Dion Otten van 13 jaar een kans krijgt om echt te kunnen trainen op topniveau. Terveer heeft zich dan ook gemeld als nieuwe hoofdsponsor.

“Wij mogen ons met trots dit jaar hoofdsponsor noemen”, aldus Terveer. “Waarom wij hem gaan helpen? Wij wonen en werken in Assen, we hebben een mooi race circuit van wereldfaam… En het zou toch nóg mooier zijn als een letterlijk aanstormend talent alle kansen krijgt om via sponsoren uit het bedrijfsleven te groeien naar de wereldtop?”

Voor meer informatie over Dion Otten: www.dionotten.nl en www.facebook.com/Dion66Otten/?fref=ts