Dion Otten stopt per direct als actief coureur

Met pijn in ons motorsporthart hebben wij moeten besluiten dat Dion per direct stopt als actief wegracecoureur. Er mist een gezonde financiële basis om verantwoord op dit niveau te kunnen racen, daardoor een horizon te hebben naar de toekomst en zo competitief te blijven. Het gat is gewoon te groot. De Corona periode waarin we zitten helpt natuurlijk ook niet mee.

De afgelopen maanden is er keihard geknokt door het team om het toch rond te krijgen. Helaas is dit niet gelukt en moest de knoop worden doorgehakt die je niet wilt doorhakken. Dat dit een heftige en emotionele beslissing was behoeft geen betoog. En toch moet het, vaak wordt zo’n besluit te laat genomen. De onzekerheid deed ook veel met de jonge coureur.

Ondanks dit noodgedwongen besluit kan Dion terugkijken op succesvolle carrière. Hij heeft tien jaar lang alles gegeven voor zijn sport en ging tweehonderd procent voor zijn talent en passie. Begonnen bij de Racekids, daaropvolgend stond hij aan de start bij het NK mini-bikes, Molenaar NSF100, Moto3 NEC en IDM Supersport 300. In laatstgenoemde klasse miste hij op een haar na de titel en werd hij ‘Vizemeister’. In hetzelfde seizoen werd Dion Nederlands kampioen ONK Supersport 300.

Op 16-jarige leeftijd was hij als rookie en tevens als één van de jongste coureurs actief in het WK Supersport 300 en behaalde daarin meerdere top tien klasseringen. Door zijn lengte maakte hij vorig jaar de overstap naar de IDM Supersport 600 en kende daarin een uitstekend debuut. De klasse lag hem bijzonder goed en zou voor hem de route terug naar de WK paddock zijn. Pech, crashes en blessures waren hem ook niet vreemd, toch wist hij altijd goed en snel terug te komen.

Helaas moet hij op net 18-jarige leeftijd de helm al aan de wilgen hangen en zich richten op school en zijn maatschappelijke carrière.

Dion: ‘Ik wil mijn ouders, al mijn sponsoren en iedereen die mij op welke wijze dan ook gesteund en begeleid heeft de afgelopen tien jaar bedanken. Ik had het voorrecht om te doen wat ik het liefste deed en zal het vreselijk missen’.