Eindelijk weer racen!

GIPS

Op zeventien mei kwam Dion ten val tijdens een training op de Junior Track in Assen. Hij liep daarbij een breuk op in zijn linker schippersbotje. Dion moest er vervolgens aan geloven: hij mocht maar liefst zes weken in het gips. Daar is hij vorige week donderdag in het ziekenhuis in Assen van verlost. De artsen gaven groen licht om weer op de motor te stappen, fysiotherapie deed de rest. Net op tijd, vlak voor de KNMV testdag op het TT Circuit, die de woensdag daarna gepland stond. Eindelijk weer racen! De laatste keer dat Dion op de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing zat, was tijdens een test op de baan van de Politie Academy in Lelystad, op 10 mei jongstleden.

KNMV testdag Assen

Op het vernieuwde asfalt van het TT Circuit reed Dion vijf sessies van twintig minuten. Gezien zijn blessure werden die uiteraard zorgvuldig opgebouwd, maar ook omdat hij voor het eerst met een 600cc machine op Assen reed. De resultaten waren ronduit goed te noemen. Tijdens de allereerste test in Zuid Spanje was Dion al razend enthousiast over de Yamaha R6, het gevoel is onverminderd goed en wordt alleen maar beter. Het doel van de test was uiteraard veel meters te maken en een goede setup te vinden. In een racesimulatie kwam Dion tot snelle rondetijden en kon de dag zo uitermate tevreden afsluiten.

IDM

Ook van de zijde van het IDM valt er positief nieuws te melden. Het wachten is voorbij, het kampioenschap gaat toch nog van start. Met een kleine, maar wel fijne kalender! Te beginnen met Dion’s thuiswedstrijd op Assen. Daarna volgen races op de Sachsenring, Lausitzring en afsluitend op Hockenheim. Vooralsnog zonder publiek en aan strenge regels gebonden. Bijzonder is dat er op de Sachsenring op maandag en dinsdag geraced wordt. De enige mogelijkheid om deze prachtige baan nog op de kalender te krijgen. Bijkomend voordeel is dat nu alle klassen aan de start kunnen verschijnen, daar waar eerder alleen de Superbikes gepland stonden. Elke wedstrijd kent twee manches, zodat het kampioenschap IDM Supersport 600 dit jaar over acht wedstrijden wordt verreden.

TESTS

Voordat het echte werk begint op Assen, werkt Dion een intensief programma af. Naast het op peil houden van zijn conditie met wielrennen, mag hij nu ook weer naar de Fitness Studio van Jan Postema. Daarnaast staan er een aantal tests met Pearle Gebben Racing op het programma, achtereenvolgens op Hockenheim, Assen en Oschersleben. Ook zal hij nog aan een OW Cup deelnemen.

PROGRAMMA IDM

14-16 augustus       IDM races Assen

7-8 september        IDM races Sachsenring

11-13 september    IDM races Lausitzring

25-27 september    IDM races Hockenheim

Tekst: Hans Koopman

Foto credits: Racing Passion Photography – Damon Teerink